2015年2月19日

Veggies 野菜生活

ドレッシングを作って、瓶の底に入れ、Put the dressing
野菜を順番に詰めていきます。then put veggies one by one into the jar.
できた!次の日の朝に、すぐ、食べちゃいました。Done! She was excited and ate as the breakfast of the next day.
ナノカは、もともと、「食欲前のめり」で、お野菜も食べてくれる方だったのだが、最近、自我がパワーアップして、ずーっと食べていた「ほうれん草」「にんじん」はおろか、好物だった「大根」も食べなくなった。餃子の具として入っていた切り刻んだ白菜も見つけ出して、吐き出した。偏った栄養への不安と、かけた手間がムダに終わったことで、「ああ、そんな風に野菜食べないと、べっぴんさんになれないし、大きくなれないわ。」と、ふっかけてしまい、ケンカになった(大人気ない、わたし、、、)
そこで、噂の、ジャーサラダを、子供が、楽しめるだろうと思って、一緒にやってみることに。本当は、もっと、よいジャーを使って作るのだろうけど、普通のジャム瓶を使用。
自分で、すべて詰め込んだ楽しさからか、それとも、「べっぴんになれない」脅しが効いたのか、今までだって食べられなかった「生にんじん」すら食べた。そして、また野菜を食べ始めた。
ジャーサラダは、5日間ほど、日持ちするようで、まとめて作っておくと、夕食時に「もうあと一品」のサラダが、パッと出せるという、「働くママ、お助けメニュー」として、ニューヨークで生まれたものだとのこと。 今週は、相方出張で、往復2回送迎。バタバタし通しなので、料理が出来上がってると、気が休まる、を実感している。
 She originally ate veggies since she was a good appetite girl. But recently she became picky about food then she avoid most of the veggies. I was anxious about it.
This week, we made jar salad together. She enjoyed this simple "cooking" and ate up all the veggies. Then she started to eat vegetable again. I felt relieved.
It was also very helpful to have one plate done when I was busy after picking her from the school.
I heard that this was originally cooked by the busy working mothers in NY to keep weekdays dinner plate to storage in the refrigerator. It helped me a lot this weekdays when husband went out for business trip and we are busy for going to the school without car. 

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