Japanese pregnant women are instructed to keep their weight increase under 7-10kg during maternity for safe pregnancy. It used to be much severe, and women got pressure if they got over weight at the clinic, but very little babies under 2500g increased and it became problem that causes kids' disease such as Glycosuria later. 現在、日本の妊婦は、妊娠中の体重増加を7〜10キロにキープするように指導されている。以前は、「小さく産んで、大きく育てる」のが、お産を楽にして、母親の産後の回復にも理想だと主流になった時期があったのだが、2500g以下の出産が増え、また小さく産まれた場合、子供が将来、糖尿病などの成人病になる確率が高くなる事がわかっており、以前程の厳しい体重制限は行われなくなっている。
|
Every book says that we should keep the weight increase under 10kg during the pregnancy. I was scared of the increase since I did not know how much it is going to be during 9 months. どの妊娠関連の本も、妊娠中の体重増加を7キロから10キロに押さえるように指導している。9ヶ月もの長期間で行われる事なので、なかなか難しい。いったい、最後にどの程度まで体重が増えていくのかわからないので、常にぼんやりしたプレッシャーを感じながらの生活になる。 |
|
So I knew I should not eat much. But actually I got hungry easily. I do not eat much at one time, but every few hours, I feel hungry and eager to eat (otherwise I felt sick). Husband noticed and said, "Are you eating again?" or "Now I see you eating all the time." with a little bit critical nuance. しかし、妊婦は腹が減る。いっぺんにたくさん食べると言うよりは、常におなかがすいて、常に食べている、という感じだ。その異様な雰囲気に、相方は、「また、食べてる」と若干の非難めいた口調で指摘してくる。 |
|
Now my weight became "plus 9 kg" from the start. It means I only have 1 kg limit to go for 1 month. I do not know I can keep though,,, さて、とうとう、体重が9キロ増まできてしまった。あと1月あまりを1キロ以内で押さえなくてはいけない。勝手に大きくなるチビチビ。お腹の減る生活。どうなるんだろう、、、 |
|
When I saw husband eating chocolate and chips after dinner, I felt it was not fair! It was our baby and both has responsibility, but why do I only have to take care of her in my body for 9 month? He should be pregnant next time! そんな中、相方は食後にチョコレートとか、アイスクリームとか、ポテトチップとかを無頓着に食べることができる。ムカ〜。なんで、同じチビチビの親なのに、私だけ制限されるんだ?「あのさあ、科学も発達してるし、次は、産んでよね。きっと、できるよ。」と言ってみたけど、きっとムリだろうなあ、、、 |
2 件のコメント:
xD
I can see how great time do you spend with your husband
really nice couple ^^
Thanks. Well,,,he is annoying sometimes, though!
コメントを投稿